4.1.10

Sama saja

Sean : Allah ada keluarga .
Zainal : Allah satu , Jesus ada keluarga .
Sean : Betul la tu , Father di gereja cakap Allah ada keluarga . Dia maksudkan Jesus la tu .
Zainal : Tidak Sean , Jesus bukan Allah . Allah bukan Jesus .
Sean : Betul Zainal .. SAMA SAJA ! U punya ustaz sebut Allah , I punya father sebut Allah juga , SAMA SAJA !
Zainal : Ya ka ? SAMA SAJA ka ? Oh !

-----

Guna saja Krishna-Vasudeva , Deus , Yahweh , Θεός , Shakti , The Lord , Ishvara , El , God , Bog , Vishnu atau apa saja kalimah untuk agama dan fahaman masing-masing . Tak perlu susah-susah naik turun mahkamah mahu guna kalimah agama lain . Dah tiada kerja lain ? Oh ya, memang kerja , sesatkan mereka yang tidak tahu . Tapi menariknya , yang tahu pula membantu menyesatkan yang tidak tahu . SAMA SAJA .

Ini soal agama , bukan soal politik . Ketuk dahi dekat dinding kuat-kuat .  Tak kan masih mahu SAMA SAJA !

6 ulasan:

SyakieraRusli berkata...

astaghfirullah..hmm, keep writing dude :) i promote blog u, eah? :)

R.K berkata...

Kiera

aku takde niat lagi nak berhenti menulis . hehe
ade orang promot percuma , siapa taknak ?

Hanida Lavida berkata...

Hai..

I dengar berita, penulis blog disaran jangan blog dan menggunakan perkataan ALLAh lagi.
Takut menegelirukan lagi keadaan dalam usaha kerajaan menangani kes ni :)

R.K berkata...

hai .

i dengar juga . tapi lepas i post artikel ni . hehn
^^

BuLaN iTu aKu berkata...

hurm.. betul jugak kan..
sebab ini soal agama...
soal yang sensetif.. mana leh buat main2

R.K berkata...

^^
tapi ada jua umat yang setuju .. gila bengap ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...