24.10.09

ahmad jaisz feat T-Fain

Aku penat. Seryes mengantuk. Bukak Google. Search lagu raya, ahmad jaizs. First link yang keluar adalah Ahmad Jaisz's raya song compilation featuring T-Fain. Hit song album ni ialah "rintihan hati jika aku seorang wanita di pagi syawal". Seryes sedap. Layan la bila T-Fain bawak irama etnik kreatif. Tak sangka ahmad jaisz boleh rap dengan baik. Lepas beberapa ketika, tergerak pulak untuk memberitahu wanita di luar sana, apa agaknya rasa jika 'aku seorang girl'.

1. Masa kecik-kecik. aku tak hingat la mase kecik-kecik aku buat apa.

2. Masa sekolah rendah, aku da pasang dua tiga balak. Cari pengalaman. Nanti da besar tak de la terpinga-pinga bila berdepan dengan lelaki. Senang dan tahulah nanti macam mana nak handle mengikut situasi.

3. Masuk sekolah menengah aku nak buat surat secret admire yang wangi tu banyak-banyak, bagi kat setiap lelaki kat sekolah. Banyak duit aku. Biar la dorg perasan dorg menarik sikit. Baru ceria hidup. Ini juga bertujuan untuk mengasah skill menulis dengan cemerlang. Tak la kantoi paper bahasa SPM. Tak payah amek paper Julai.

4. Aku nak orang sekitar cakap bende baik-baik je. Masam-masam manis gitu mulut. Selalu la puji-puji ni. Baru la rasa hidup ada makna. Mempengaruhi hati? Masa ni la bergunanya pengalaman masa sekolah rendah.

5. Bila aku ada kekasih, aku tak nak la cemburu sangat. Sampai kekasih aku tak boleh nak ada kawan perempuan pula. Tak fair la kan. Tapi kalau kekasih aku tu yang cemburu, sampai aku pegi toilet takpat nak angkat call pon kate tengah dating ngan laki lain, aku tinggalkan je. Aku cantik, ramai lagi orang nak.

6. Bila tengah dalam bas, tak perlu susah-susah bagi tempat duduk. Tak payah nak tunjuk gatal. Aku gagah dan kuat. Kene tunjuk yang kita ni mampu jaga diri. Barula lelaki terpikat.

7. Bila ada orang cakap pasal boobs ke, butt ke. Aku buat muka huduh depan muka mamat tuh. Pastu tanye die, MAK KAU JANTAN KE? tapi kene bawak geng-geng lelaki sama la mase ni. Aku kan ayu je. Kang kene kaki, tak pasal-pasal berparut dahi.

8. Bila lepak sama kawan-kawan perempuan yang hot lain. Aku tak nak la mengumpat-ngumpat ni. Ngata laki sana, ngata pompuan sini. Tak elok, dosa. Baik bincangkan signifikan bajet 2010 oleh perdana menteri.

9. Aku tak nak la pandang lelaki ni sama aja. Orang kata, rambut sama hitam gigi ade yang kuning ade yang kelabu.Kene pandai la membezakan lelaki mana yang evil, noty dan sweet comel dari dalam hati.Masa ni la bergunanya pengalaman masa sekolah rendah.

10. Bila da kahwin. Aku nak anak banyak. Anak tuh rezeki. Bia suami aku keje sorang-sorang. Padan muka dia. Aku duduk rumah jaga anak. Bila dia balik keje,jaga dia pulak. Hujung minggu kaw tim dengan suami,  g surprise umah orang tua-tua tua (mak ayah). Tak perlu sangat bagi wang ringgit ni. Curahkan kasih sayang aja.

11. Pada adik-adik, abang-abang kandung mahupun sedara sedari. Aku nak buat awek dorang jeles baik dengan aku. Baru hidup harmoni ramai geng. Musuh jangan dicari. Rezki jangan diberi ditolaki.

wah macam bes je jadi perempuan. oh aku bukan gei.
just if im a girl.
ini adalah respon untuk post sarahunny.harap maklum.aku bukan gei.

ahmad jaisz dan T-Fain adalah aktor imaginasi Patrick Star


 aku bukan gei.

4 ulasan:

sarahunny berkata...

ahahhaa gila kelaka.. hehehe

yeye..kau tak gay..kau gagah.

actually babe, aku wat entry tu sebab aku nak abang aku baca..i want he to know dat im hoping for dat kind of brothers..

:)

but i know he wont, so i consider it is just my expressions.. yeah..sbb tu la ko nampak banyak pasal 'adik aku n kakak' :) well thanks for d read..

R.K berkata...

life isnt easy babe.

if it can goes with every details we want. where the fun living. is it?

=)

sarahunny berkata...

iiyesss!!

sebab hidup aku pun wonderful juga kan. juga hidup kamu!

R.K berkata...

live life the fullest~ YEAH!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...